Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Týden modliteb za mládež

Datum publikace16. 2. 2010, 12.45
TiskTisk

Biskupové ČR přijali iniciativu Sekce pro mládež ČBK s názvem Týden modliteb za mládež. Ve všech diecézích bude probíhat od 21. do 27.3.2010 a vyvrcholí připomenutím XXV. světového dne mládeže na Květnou neděli (28.3.2010). Motto letošního světového dne a zároveň základní motiv týdne modliteb připomíná list Jana Pavla II. mládeži napsaný před čtvrt stoletím: 'Mistře dobrý, co musím dělat, abych dostal věčný život?' (Mk 10,17).

Praha: Na svém 79. plenárním zasedání schválili biskupové ČR materiál Týden modliteb za mládež. Je jedním z důležitých okamžiků propojení pastorace mládeže a farní pastorační práce.

Cílem je doprovodit aktivity mládeže a aktivity pro mládež společnou modlitbou, protože 'bez Božího požehnání, marné lidské namáhání'. Dále má pomoci mladým lidem uvědomit si, že jsou živou součástí živého společenství církve. V neposlední řadě mohou farní společenství v tomto týdnu více vnímat krásu i náročnost tohoto životního období. Mohou se zamýšlet jaké je skutečné místo mladých lidí ve společenství. Je to konkrétní způsob podpory mládeže modlitbou.

Materiál obsahuje sedm témat. V každém dni najdete text z Písma svatého, texty z promluv Benedikta XVI., podnět k zamyšlení a návrh osobního úkolu a přímluvy na každý den týdne od 21. do 28.3.2010.

Modlitba za mládež je určena k modlitbě ve farním společenství (např. přede mší svatou), zároveň je však možno ji dát nemocným a starším lidem, aby ji zařadili do svých denních modliteb. Zamyšlení a úkoly pro jednotlivce jsou jen základní pomůckou sloužící k tomu, aby v životě nezůstalo jen u slov, nýbrž aby se slova modlitby přelévala do života a naopak.

Přímluvy jsou určeny pro užití při mši svaté ve farním společenství, ale také k osobní modlitbě.

Brožuru je možno získat na jednotlivých diecézních centrech mládeže, elektronicky v příloze této zprávy nebo na www.signaly.cz.

Při nejasnostech jsou vám připraveni pomoci pracovníci diecézních center pro mládež nebo sekretariátu Sekce pro mládež ČBK (mladez@cirkev.cz).

 

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou