Lupa
Obsah Obsah
Portál

Z programu Papežských misijních děl na březen 2010

Datum publikace2. 3. 2010, 11.00
TiskTisk

Papežská misijní díla (PMD) pořádají ve dnech 7.-10.3. Evropské setkání zástupců PMD a od 22.3. do 7.4. misijní cestu do zemí Surinam a Guyana.

CEME 2010 – Evropské setkání zástupců PMD v Lucemburku

7.-10.3.2010

Již od roku 1973 se každý druhý rok scházejí zástupci z evropských zemí na akci s názvem CEME. Setkání se týká misijní práce s dětmi. Činnost je koordinována národními sekretariáty Papežských misijních děl (PMD). Motto letošní konference je 'Misie – darování života křtem'.

Na programu bude sdílení zkušeností misijní práce v jednotlivých zemích, získávání námětů pro misijní činnost a další body. Česká republika se tohoto setkání poprvé účastnila v roce 1996. Letos bude ČR zastupovat ředitelka PMD královéhradecké diecéze Mgr. Bronislava Halbrštátová a asistentka národního ředitele PMD Lenka Kovářová.

 

Misijní cesta do zemí Surinam a Guyana

22.3.-7.4.2010

Na pozvání místního Národního ředitele PMD vycestuje od 22.3. do 7.4. do zemí Surinam a Guyana delegace z České republiky. Cesty se zúčastní národní ředitel PMD P. Jiří Šlégr, kameraman Martin Rýznar a redaktor Radia Proglas Filip Breindl. Skupina navštíví v místních diecézích projekty PMD na pomoc chudým lidem, seznámí se s životem a situací místních lidí, prohloubí již existující dobrou misijní spolupráci.

PMD prosí všechny o modlitbu za požehnání této misijní cesty, ze které, dá-li Pán, budou vydané filmové dokumenty, misijní kalendář a další materiály; uskuteční se i putovní výstava. Zájemci o mediální partnerství nebo sponzorství spojené s touto akcí se mohou hlásit v Národní kanceláři PMD.

 

Kontakt a více informací:

Simona Brejchová, Asistentka národního ředitele
Papežská misijní díla
Špindlerův Mlýn 33, 543 51

tel: +420 499 433 058
mob.: +420 604 838 882
e-mail: info@misijnidila.cz

www.misijnidila.cz

 

Informace o dalších akcích naleznete i v příloze.

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou