Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Květná neděle 2010 v brněnské katedrále

Datum publikace19. 3. 2010, 11.00
TiskTisk

Obřadům Květné neděle (28.3.) v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně na Petrově bude předsedat brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

Brno: Obřady Květné neděle začínají v Brně na Petrově v 9.00 hodin žehnáním ratolestí v Denisových sadech pod Petrovem. Odtud následuje průvod do katedrály sv. Petra a Pavla, kde bude od 9.15 hodin celebrovat mši biskup Vojtěch Cikrle s kanovníky Královské stoliční kapituly sv. Petra a Pavla. Během bohoslužby zaznějí pašije podle sv. Lukáše. Dómský smíšený sbor řídí Petr Kolař.

V 10.30 hodin bude v katedrále slavena ještě latinská mše. Chorální ordinarium, proprium a latinské pašije podle sv. Lukáše zaznějí v podání Svatomichalské gregoriánské scholy, jejímž uměleckým vedoucím je Josef Gerbrich.

Květná neděle, která bezprostředně předchází Velikonocům, připomíná triumfální vjezd Ježíše Krista do Jeruzaléma několik dnů před jeho umučením.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou