Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

S biskupem Lobkowiczem se v Kravařích setkalo přes 800 mladých lidí

Datum publikace22. 3. 2010, 18.20
TiskTisk

25. světový den mládeže, který si celá církev připomíná v sobotu před Květnou neděli, oslavili mladí lidé ostravsko-opavské diecéze již v sobotu 20.3.2010 v Kravařích. Na setkání s biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem přijelo z jedenácti děkanátů diecéze přes osm set mladých lidí.

Kravaře: Dopolední program vyplnila hra, při které dvanáctičlenné skupinky na různých místech Kravař nacházely symbolické ztvárnění sedmi hlavních hříchů. Nalezený hřích pak mohli mladí lidé přemoci citátem z Bible, který byl schován nedaleko stanoviště. Po obědě, který připravila místní školní jídelna, se účastníci setkání opět sešli v kostele, kde si vyslechli katechezi na téma svátosti smíření i scénku připravenou kaplany pro mládež.

O zpovědi se nejen hovořilo, ale desítky mladých lidí využily příležitost ke svátosti smíření. Zpovídalo se nejen v kostele, ale i na farní zahradě. Zájem o smíření s Bohem byl u mladých lidí mimořádný. Při mši svaté, která byla vrcholem setkání, se biskup Lobkowicz v homilii opět zamyslel nad tématem smíření, jak jej popisuje Ježíšovo podobenství o marnotratném synovi a jeho setkání s milosrdným otcem, který je obrazem milujícího Boha.

Fotografie ze setkání mládeže naleznete na webu diecéze.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou