Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zakladatel děčínské školy Nativity P. Josef Horehleď zemřel

Datum publikace23. 3. 2010, 21.00
TiskTisk

V pondělí 22.3.2010 po třetí hodině odpolední zemřel ve věku 48 let P. Josef Horehleď SJ, zakladatel školy Nativity v Děčíně-Křešicích.

Praha: P. Josef Horehleď se narodil 8.6.1961 v Uherském Hradišti. Do Tovaryšstva Ježíšova vstoupil 14.8.1993. Studia filosofie absolvoval v Krakově a teologie v Dublinu. Své studium zakončil licenciátem z morální teologie. Na kněze jej vysvětil pražský pomocný biskup Karel Herbst SDB dne 14.6.2003 ve Fryštáku u Zlína. Po svém svěcení nastoupil jako ministr v pražské jezuitské komunitě. V roce 2008 založil školu Nativity v Děčíně-Křešicích, první svého druhu v Evropě. Mimo jiné spolupořádal rytířské tábory a organizoval setkání pro zájemce o vstup do řádu.

Poslední rozloučení se bude konat při mši svaté v pátek 26.3.2010 v 15.30 hodin v kostele sv. Ignáce v Praze a poté v sobotu 27.3.2010 v 10.30 hodin v bazilice na Velehradě, kde bude po bohoslužbě jeho tělo uloženo na místním hřbitově.

Zdroj: www.jesuit.cz

 

Soubory ke stažení

velikost 295 KB
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou