Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Lobkowicz požehná v Darkovicích na Hlučínsku nové varhany

Datum publikace24. 3. 2010, 18.15
TiskTisk

Nové varhany v kostele sv. Hedviky v Darkovicích na Hlučínsku požehná ve čtvrtek 25.3.2010 biskup František Václav Lobkowicz. Mše svatá, při níž bude nový hudební nástroj požehnán, začíná v 17.00 hodin.

Ostrava: Varhany v hodnotě tří milionů korun postavila varhanářská dílna Kánský-Brachtl z Krásných Louček u Krnova. Moderní dílo posluchače překvapí nejen svým krásným zvukem, ale také výzdobou hrací skříně. „Dvoumanuálové varhany mají jedenáct rejstříků. Moderní výzdoba hrací skříně je dílem malíře Milivoje Husáka, který je i autorem křížové cesty v tomto kostele,“ uvedl organolog ostravsko-opavské diecéze Jiří Krátký.

Kostel sv. Hedviky byl postaven v Darkovicích jako filiální kostel římsko-katolické farnosti Hať. Stavbu kostela vedlo Sdružení  římskokatolických věřících a celá stavba byla financována z darů věřících a veřejné sbírky. Kostel byl postaven za 15 měsíců a vysvěcen 3.7.2005 ostravsko-opavským biskupem Mons.Františkem Václavem Lobkowiczem. Nezbytnou součástí areálu kostela je také nová obecní obřadní síň se hřbitovem, příjezdová komunikace a parkoviště.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou