Lupa
Obsah Obsah
Portál

Kardinál Vlk se setkal s premiérem Fischerem

Datum publikace24. 3. 2010, 18.00
TiskTisk

Dne 23.3.2010 navštívil kardinál Miloslav Vlk premiéra Jana Fischera. Premiér Fischer poděkoval emeritnímu pražskému arcibiskupovi za jeho práci pro církev, ale také za přínos pro celou společnost. Jako výraz uznání mu udělil Čestnou plaketu předsedy vlády ČR.

Praha: Během rozhovoru se oba pánové ohlédli po završeném téměř dvacetiletém působení kardinála Vlka na stolci pražských arcibiskupů. Hovořili o minulé spolupráci mezi církví a Českou vládou, ale také o věcech, které zůstávají. Premiér Fischer vzpomínal na dávná setkání a vyjádřil přání setkávat se příležitostně i nadále.

Premiér Jan Fischer také udělil kardinálu Vlkovi Čestnou plaketu předsedy vlády ČR. Mezi jinými toto ocenění předsedy vlády obdrželi v minulosti také Sir Nicolas Winton, Ivan Medek, Naděžda Kavalírová a další.

Tentýž den navštívil premiéra Fischera také jmenovaný arcibiskup pražský Mons. Dominik Duka, kterému 10. dubna předá kardinál Vlk stolec pražských arcibiskupů. Premiér arcibiskupa Duku ujistil, že vláda bude ve svém zbývajícím čase pokračovat v politice otevřené komunikace s církvemi. Otevřeně hovořit o společných věcech je prioritou i arcibiskupa Duky.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou