Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V Římě se koná již X. mezinárodní fórum mládeže

Datum publikace25. 3. 2010, 10.30
TiskTisk

Ve dnech 24.-28.3.2010 se v Rocca di Papa nedaleko Říma koná již X. mezinárodní fórum mládeže, na které Sekce pro mládež České biskupské konference vyslala také dva zástupce z České republiky. Jsou jimi Tereza Truhlářová a Martin Hajíček.

Rocca di Papa: Každé tři roky, zpravidla vždy rok před mezinárodním setkáním Svatého otce s mládeží celého světa (Světový den mládeže - World Youth Day, WYD), které se připravuje na rok 2011 do španělského Madridu, organizuje Papežská rada pro laiky v malém italském městečku Rocca di Papa nedaleko Říma Mezinárodní fórum mládeže. Účastníci této konference jsou delegováni biskupskými konferencemi a hlavními mezinárodními hnutími a asociacemi. Sekce pro mládež České biskupské konference letos vyslala Terezu Truhlářovou a Martina Hájíčka.

X. mezinárodní fórum mládeže se bude věnovat tématu „Učit se milovat“. Na jeho zahájení zaslal Svatý otec účastníkům kongresu dopis, ve kterém je vyzval, aby se celým srdcem snažili rozpoznat svoje povolání k lásce jako lidé, navíc pokřtění: „Toto je klíčem celého bytí. Kéž investujete celou svou energii na to, abychom  se  tomu cíli den za dnem přibližovali podporováni Božím slovem, svátostí smíření a přijímáním eucharistie.“

Téměř 300 účastníků konference se bude formou přednášek, diskusí, kulatých stolů a pracovních skupin zamýšlet nad povoláním k lásce v nejrůznějších podobách: ať už ve formě povolání k manželství, zasvěcenému životu nebo kněžství.

Delegáti mezinárodního fóra budou mít také dvakrát příležitost  setkat se s papežem Benediktem XVI. Nejprve dnes (25.3.2010), kdy se  zúčastní setkání Svatého otce s mladými lidmi z Říma a regionu Lacio a na závěr kongresu se na Květnou neděli připojí k mládeži z celého světa, která bude s Benediktem XVI. slavit na vatikánském Svatopetrském náměstí slavnostní mši svatou. Obě setkání se konají při příležitosti XXV. světového dne mládeže. K tomuto svátku mladých lidí, který založil v roce 1985 papež Jan Pavel II., vydal Benedikt XVI. poselství mládeži. Jeho plnou verzi najdete zde.

Aktuální zprávy českých delegátů najdete na X. Mezinárodní fórum mládeže

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou