Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Velikonoce 2010 v královéhradecké diecézi budou rozloučením biskupa Dominika Duky

Datum publikace25. 3. 2010, 9.00
TiskTisk

Před slavnostním převzetím úřadu pražského arcibiskupa zve otec biskup Dominik věřící královéhradecké diecéze do katedrály Svatého Ducha v Hradci Králové k účasti na pontifikálních bohoslužbách Svatého týdne, kterými se rozloučí s naší diecézí.

Na Květnou neděli 28.3.2010 v 9.30 hodin bude celebrovat mši svatou se svěcením ratolestí, průvodem a pašijemi.
V úterý Svatého týdne 30.3.2010 v 9.30 hodin bude slavit s biskupy, kněžími a jáhny královéhradecké diecéze Missu chrismatis, mši svatou s obnovou kněžských slibů a svěcením olejů. Následovat bude oběd s přítomnými duchovními v Novém Adalbertinu jako příležitost k osobním pozdravům.
Na Zelený čtvrtek 1.4.2010 bude slavit mši svatou na památku ustanovení svátosti eucharistie v 18.30 hodin.
Na Velký pátek 2.4.2010 povede obřady Umučení Páně s pašijemi a uctíváním kříže od 18.00 hodin.
Na Bílou sobotu 3.4.2010 bude předsedat velikonoční vigilii se žehnáním paškálu a udílením svátostí křtu a biřmování od 20.00 hodin.

O slavnosti Zmrtvýchvstání Páně (Boží hod velikonoční) 4.4.2010 bude slavit mši svatou v 9.30 hodin. Ta bude zároveň hlavním rozloučením s veřejností a představiteli společenského života. Po bohoslužbě se biskup odebere s pozvanými hosty ke krátkému setkání do Nového Adalbertina a poté poobědvá s kněžími působícími ve městě Hradci Králové. Hudební program bohoslužby: J. Strejc – Ecce sacerdos magnus, G. F. Händel – Aleluja, L. van Beethoven – Missa solemnis op. 123 (výběr), A. Dvořák – Te Deum op. 103; účinkují: katedrální sbor Cantores Gradecenses, Harmonie východočeských filharmoniků, regenschori Josef Zadina.

Na velikonoční pondělí 5.4.2010 zavítá Mons. Dominik Duka, OP do Kutné Hory-Sedlce. V katedrálním chrámu Nanebevzetí Panny Marie se koná poutní mše svatá v 18.00 hodin.

Podrobný přehled ohlášených velikonočních bohoslužeb v Hradci Králové a královéhradecké diecézi najdete na adrese: http://www.diecezehk.cz/

(rozšířená původní zpráva z 18. 2. 2010)

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou