Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Vlk se setkal s ministrem zahraničních věcí a místopředsedou senátu

Datum publikace6. 4. 2010, 22.45
TiskTisk

Minulý týden se kardinál Miloslav Vlk setkal s ministrem zahraničních věcí Janem Kohoutem a místopředsedou Senátu Petrem Pithartem. Ještě předtím, než předá úřad svému nástupci, se sejde s několika dalšími významnými osobnostmi. Na konci týdne navštíví prezidenta Václava Klause.

Ministr zahraničních věcí Jan Kohout přijal kardinála Vlka, aby mu na konci jeho funkčního období poděkoval za přínos k rozvoji české společnosti, ale také za podporu dobrých mezinárodních vztahů. Je známo, že kardinál Vlk se dlouhodobě angažuje také na mezinárodním poli. Pražský arcibiskup jako kardinál, který má své povinnosti také v rámci univerzální církve, přispívá k lepšímu porozumění mezi katolíky jednotlivých národů. Známý je jeho důraz na rozvoj a integraci Evropské unie, ale také jeho zásadní příspěvek ke smíření Čechů a Němců. Ministr zahraničních věcí Kohout hovořil s emeritním arcibiskupem pražským také o své plánované cestě do Vatikánu, která se má uskutečnit na konci dubna.

S místopředsedou Senátu Petrem Pithartem se kardinál Vlk sešel k přátelskému rozhovoru, aby navázali na dobré kontakty z minulých let. Kardinál Vlk v poslední době vícekrát oceňoval pozitivní úlohu Senátu v českém politickém životě jako instituce, která stabilizuje a přispívá ke kultivaci naší neklidné politické scény. Před časem to byl  předseda Senátu Přemysl Sobotka, který kardinálu Vlkovi vyjádřil poděkování za jeho přínos k veřejnému životu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou