Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Výstava 'Benedikt XVI. v České republice'

Datum publikace8. 4. 2010, 15.45
TiskTisk

Výstava fotografií 'Benedikt XVI. v České republice', která se pod záštitou prezidenta republiky Václava Klause a předsedy ČBK Mons. Jana Graubnera koná na Pražském hradě v prostorách Mladotova domu, bude slavnostně zahájena v pátek 9.4.2010 a potrvá do konce června.

Praha: Slavnostního zahájení výstavy fotografií 'Benedikt XVI. v České republice', která se pod záštitou prezidenta republiky Václava Klause a předsedy ČBK Jana Graubnera koná na Pražském hradě v kapitulní knihovně Mladotova domu, se v pátek 9.4.2010 zúčastní prezidentský pár, olomoucký arcibiskup Jan Graubner, kardinál Miloslav Vlk a řada dalších osobností.

Třicet velkoformátových fotografií olomouckého fotografa Filipa Kotka návštěvníkům výstavy poskytne průřez událostmi spojenými s návštěvou papeže Benedikta XVI. v České republice ve dnech 26.-28.9.2009.

 Filip Kotek (vlevo) během návštěvy Benedikta XVI. v ČR ; foto: Markéta Jírů

 

'Velmi jsem ocenil příležitost vrátit se touto formou k mimořádným okamžikům, které jsme prožívali během návštěvy Benedikta XVI. loni v září, a dát tuto možnost i návštěvníkům Pražského hradu. Vždyť osobnost papeže Benedikta XVI. má mezinárodní rozměr a jistě výstavu přivítají i zahraniční hosté. Zvláště mě těší, že se podařilo výstavu uspořádat na takovém vzácném místě ve dnech, kdy si připomínáme 5. výročí volby Svatého otce,' řekl k uspořádání výstavy arcibiskup Jan Graubner.

Výstava bude 4.7. představena na Velehradě v rámci Cyrilometodějských oslav a národní pouti.

 

Filip Kotek

Narozen 9.8.1976 v Olomouci.

V roce 2005 v Olomouci založil PRO-ART FOTOSTUDIO.

Během návštěvy papeže Benedikta XVI. byl oficiálním fotografem ČBK.

Věnuje se reklamní fotografii.

www.proart-fotostudio.cz

 

 

 

www.navstevapapeze.cz

 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou