Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zpráva o Akci K - unikátní výstava v plzeňské katedrále

Datum publikace12. 4. 2010, 17.30
TiskTisk

Zpráva o Akci K - pod tímto názvem pořádají Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu a občanské sdružení Aurelius putovní výstavu o násilném zabrání klášterů, která bude od 14.4. do 10.5.2010 k vidění v plzeňské katedrále sv. Bartoloměje na nám. Republiky.  

Plzeň: Výstava je unikátním uměleckým dílem, které seznámí veřejnost s událostmi noci ze 13. na 14.4.1950, kdy byl komunistickou mocí proveden násilný zábor všech mužských klášterů na území bývalého Československa.

Nad putovní výstavou převzal záštitu předseda vlády ČR Jan Fischer.

Slavnostní vernisáž v Plzni proběhne v den 60. výročí události 13.4.2010 od 17.00 hodin za účasti biskupa Františka Radkovského, hejtmanky Plzeňského kraje Milady Emmerové, primátora města Plzně Pavla Rodla, ředitele ÚDV Pavla Breta a autorů Šárky Horákové - Maixnerové a Michaila Ščigola.

Výstava bude v katedrále sv. Bartoloměje přístupná každý den kromě neděle od 10.00 do 16.00 hodin.
Vstup zdarma.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou