Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Dny smutku na uctění památky neštěstí polského vládního letadla

Datum publikace14. 4. 2010, 11.45
TiskTisk

Vláda České republiky se po dohodě s českým prezidentem rozhodla vyhlásit den smutku na 17. a 18.4.2010. Církev se připojí v těchto dnech zvoněním a modlitbou.

Praha: K uctění památky obětí neštěstí polského vládního letadla, při kterém v sobotu zahynul polský prezident Lech Kaczyński s manželkou a další desítky vrcholných představitelů státu, armády a veřejného života, vyhlásila vláda ČR po dohodě s českým prezidentem den smutku na 17. a 18.4.2010.

Olomoucký arcibiskup Jan Graubner, předseda České biskupské konference, k této příležitosti oznámil: 'V sobotu i v neděli se církev připojí ke dni smutku v poledne zvoněním zvonů a modlitbou za zemřelé. Při nedělnich bohoslužbách se budou konat přímluvné modlitby. Na církevních budovách budou vyvěšeny státní vlajky na půl žerdi nebo černé prapory.'

V řadě měst se konají zádušní mše svaté za oběti leteckého neštěstí.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou