Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Augustiniánský týden a film 'Svatý Augustin'

Datum publikace16. 4. 2010, 9.45
TiskTisk

Česká provincie řádu sv. Augustina představí v rámci XII. augustiniánského týdne 2010 nový film 'Svatý Augustin'. Premiéra filmu bude 20. a 21.4.2010 vždy od 18.00 hodin v klášteře sv. Tomáše (Josefská 8, Praha 1). Augustiniánský týden se bude konat tamtéž od 19. do 24.4.2010.

Praha: Film s titulem „Svatý Augustin“ natočený v roce 2009 je produktem italsko-německo-polské koprodukce. Režisérem je Christian Duguay. Papež Benedikt XVI., který měl příležitost film shlédnout, o něm řekl, 'že film představuje putování v duchovním světě, který je od nás vzdálený a přesto je velmi blízko, protože lidské drama je vždy stejné'.

Smyslem celého augustiniánského týdne, který bude zahájen 19.4. a potrvá do 24.4.2010, je hlouběji poznat nejvýznamnější postavu západních církevních otců, svatého Augustina. Podle organizátorů je sv. Augustin i přes časový rozdíl šestnácti století podobný modernímu člověku se všemi nedostatky a osobními problémy.

Organizátoři mají v úmyslu prostřednictvím augustiniánského týdne jít spolu s tímto světcem cestou jeho života a pokusit se prožít s ním jeho výhry a prohry, ale především událost jeho konverze. Prioritou Augustinova myšlení byl vztah duše a Boha. Poznání Boha a láska k němu je podle Augustina jediným cílem, který je hoden úsilí ducha a tomu má být podřízen náš život.

Letošní ročník augustiniánského týdne má za cíl přiblížit život, filozofii a duchovní vedení svatého Augustina a také životní styl augustiniánů. Během týdne jsou připraveny přednášky odborníků na dílo sv. Augustina a také např. výstava a již zmíněný film. V rámci týdne vyjde také kniha s přednáškami loňského roku.

Řád Augustiniánů byl založen v roce 1256 jako odkaz učení a filosofie sv. Augustina. Hlavní náplní řádu je především oživování křesťanských společenství, práce s lidmi ve farnostech, a to především v oblastech sociální pomoci a vzdělávání. Nejdůležitějšími hodnotami Augustiniánů jsou vnitřní život, sebepoznání a společenství. K řádu se hlásí více než 2.800 bratří a kněží ze 40 zemí světa.

Program XII. Augustiniánského týdne v příloze

www.augustiniani.cz

Soubory ke stažení

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou