Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Oslava pátého výročí pontifikátu Benedikta XVI.

Datum publikace16. 4. 2010, 20.15
TiskTisk

U příležitosti pátého výročí pontifikátu papeže Benedikta XVI. bude v pondělí 19.4.2010 od 17.30 hodin slavit pražský arcibiskup Dominik Duka OP v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha mši svatou. Apoštolský nuncius při této příležitosti pořádá setkání diplomatů.

Praha: Oslavy se zúčastní biskupové Čech, Moravy a Slezska, zástupci kněží, významní ústavní činitelé a zástupci politického a veřejného života. Výročí uvedení do úřadu je statním svátkem Vatikánu. Doyen diplomatického sboru, kterým je apoštolský nuncius Diego Causero, při této příležitosti zve všechny velvyslance a ostatní diplomaty vykonávající svou misi v České republice na společné setkání. Recepce bude uspořádána v paláci pražských arcibiskupů na Hradčanech.

Při příležitosti pěti let pontifikátu Benedikta XVI. uspořádalo Tiskové středisko ČBK kulatý stůl. Hovořilo se o historii papežského úřadu, který je jednou z nejstarších institucí v prostředí evropsko-americké kultury. Litoměřický biskup Jan Baxant uvedl, že Benedikt XVI. jako dobrý učitel umí nejen srozumitelně vyložit obtížná témata, ale také naslouchat prostým lidem. Pavel Mareš upozornil na řadu Benediktových publikací přeložených také do češtiny.

Kardinál Joseph Ratzinger byl zvolen nástupcem Jana Pavla II. 19.4.2005 a svého úřadu se ujal 24.4. téhož roku. Svatý otec Benedikt XVI., který dnes (16.4.) oslaví své 83. narozeniny, je v pořadí již 265. nejvyšším představitelem římskokatolické církve.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou