Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Poslední rozloučení s kardinálem Špidlíkem v Olomouci a na Velehradě

Datum publikace19. 4. 2010, 15.45
TiskTisk

Po úterních obřadech (20.4.2010) v římské bazilice svatého Petra budou tělesné ostatky kardinála Špidlíka převezeny ve středu 21.4.2010 ve večerních hodinách do Olomouce, kde budou uloženy v Loretánské kapli v katedrále sv. Václava. Zde bude 29.4.2010 v 18 hodin slavena mše svatá.

Olomouc: Veřejnost bude moci uctít památku zesnulého otce kardinála Tomáše Špidlíka SJ a pomodlit se u jeho rakve každý den od 22.4. do 29.4.

Olomoučtí věřící a kněží se budou moci rozloučit s kardinálem Tomášem Špidlíkem SJ při mši svaté v katedrále sv. Václava 29.4. v 18.00 hodin.

Poslední rozloučení se zemřelým otcem kardinálem bude v pátek 30.4. při mši svaté v 16.00 hodin v bazilice Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje na Velehradě, kde bude podle svého přání pochován. Liturgii bude předsedat Mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký a metropolita moravský, kázat bude Mons. Josef Hrdlička, světící biskup olomoucký.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou