Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Uctění památky kardinála Špidlíka

Datum publikace19. 4. 2010, 10.00
TiskTisk

Dne 16.4.2010 zemřel ve věku 90 let kardinál Tomáš Špidlík. Veřejnost bude mít možnost uctít jeho památku v katedrále sv. Václava v Olomouci od středy 21.4.2010.

Praha: Pohřební obřady za kardinála Tomáše Špidlíka SJ, diakona kostela sv. Agáty Gótů, budou slaveny v úterý dne 20.4. v 11.30 hodin ve vatikánské bazilice svatého Petra v Římě. Mši svatou bude celebrovat kardinál Angelo Sodano, děkan kardinálského kolegia, společně s přítomnými kardinály. V závěru eucharistické bohoslužby k přítomným promluví Svatý otec Benedikt XVI. a povede obřad posledního rozloučení.

Po obřadech v bazilice svatého Petra budou tělesné ostatky kardinála Špidlíka převezeny do Olomouce a ve středu 21.4. v podvečer zde budou uloženy do krypty olomouckých arcibiskupů. Veřejnost bude moci uctít památku zesnulého otce kardinála a pomodlit se u jeho rakve, která zde bude vystavena do dne pohřbu na Velehradě.

Zádušní mše svatá za spásu jeho duše bude sloužena v úterý dne 20.4. v 18.00 hodin v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze všemi členy České biskupské konference.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou