Lupa
Obsah Obsah
Portál

V Olomoucké katedrále jsou vystaveny ostatky kardinála Špidlíka

Datum publikace22. 4. 2010, 20.15
TiskTisk

Pět minut před pátou odpolední se včera (21.4.) ve všech kostelech města Olomouce rozezněly zvony, ohlašovaly, že rakev s ostatky zesnulého kardinála Tomáše Špidlíka dorazila z Říma do cíle své cesty – do Olomouce.

Olomouc: Krátce po sedmnácté hodině uctil před katedrálou sv. Václava ostatky zemřelého kardinála biskup Josef Hrdlička a připomenul, že pro Olomouc je velkou ctí, že po deset dnů může být rakev vystavena právě zde, v Loretánské kapli olomoucké katedrály. Biskup Hrdlička rovněž vedl bohoslužbu slova a přítomní věřící se mohli poté pomodlit před rakví zesnulého. Uctít památku kardinála Špidlíka je možné každý den až do 29.4. do  18.00 hodin, kdy bude v katedrále sv. Václava sloužena mše svatá. Následně bude jeho tělo odvezeno na Velehrad, kde se bude konat 30.4. v 16.00 hodin v bazilice Nanebevzetí Panny Marie a svatých Cyrila a Metoděje poslední rozloučení s kardinálem Špidlíkem. Liturgii bude předsedat arcibiskup Jan Graubner a kázat bude biskup Hrdlička.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou