Lupa
Obsah Obsah
Portál

Advokát Lena z USA: proces proti Vatikánu kvůli zneužívání bez skutkové podstaty

Datum publikace23. 4. 2010, 16.30
TiskTisk

Tiskové středisko Svatého stolce dnes (23.4.2010) vydalo prohlášení obhájce Svatého stolce Jeffreye Leny.

Vatikán: Obhájce Svatého stolce ve Spojených státech Jeffrey Lena označil jako 'bez skutkové podstaty' právní proces podaný Jeffem Andersonem proti Vatikánu za zneužívání, jehož se dopustil kněz Murphy ve Wiscontinu. Jak uvádí Lena ve svém prohlášení, proces  'je pokusem o využití tragické události jako platformy pro širší útok' proti katolické církvi, která je popisována jako nadnárodní 'obchodní společnost'. Americký advokát zdůrazňuje, že oběti zneužívání vedou legitimní soudní procesy, tento však mezi ně nepatří. Znovu ujistil, že se 'Svatý stolec a jeho představitelé o Murphyho kriminálních činech dozvěděli až po desetiletích od doby, kdy k zneužívání došlo'.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou