Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcibiskup Duka se setkal s pracovníky Generálního sekretariátu ČBK

Datum publikace7. 5. 2010, 13.43
TiskTisk

Pražský arcibiskup Dominik Duka se včera odpoledne (6. 5. 2010) setkal s pracovníky Generálního sekretariátu České biskupské konference (ČBK) jako nově zvolený předseda ČBK. Setkání se uskutečnilo v sídle ČBK v Praze.

Praha: Pražský arcibiskup Dominik Duka byl letos v dubnu zvolen předsedou České biskupské konference na jejím 80. plenárním zasedání. Od olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera, který byl předsedou ČBK dvě pětiletá funkční období, převzal úřad k 1. květnu 2010.

Po přivítání generálním sekretářem ČBK biskupem Ladislavem Hučkem poděkoval arcibiskup Dominik Duka pracovníkům za jejich dosavadní práci, protože jako dlouholetý člen ČBK (od roku 1998) ji dobře zná. Vyzval je tedy, aby i nadále pracovali s odvahou a otevřeností. Z řady úkolů, které před ČBK stojí, zvláště zmínil přípravy na oslavy dvou významných jubileí: 800. výročí narození sv. Anežky České (rok 2011) a 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu (2013). Tato výročí jsou významná nejen pro církev, ale pro celou naši společnost, proto bude církev spolupracovat i s řadou kulturních a vzdělávacích institucí.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou