Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše Katolický týdeník č. 19/2010

Datum publikace6. 5. 2010, 10.30
TiskTisk

Televize Noe slaví čtvrté narozeniny. Při této příležitosti vychází Katolický týdeník se speciální přílohou věnovanou této křesťanské televizní stanici v Ostravě. Domácí zpravodajství otevírá reportáž z oslavy devadesátin emeritního arcibiskupa Mons. Karla Otčenáška.

Praha: Do Hradce Králové se za arcibiskupem Otčenáškem vypravily stovky věřících. Stranou zájmu KT nezůstalo ani prohlášení předsedy Rady Iustitia et Pax ČBK biskupa Mons. Václava Malého k tématu zadlužování státu v souvislosti s volbami. Od tohoto dokumentu se distancoval i bývalý předseda ČBK Mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký. Biskup Malý v rozhovoru objasňuje, co v prohlášení chtěl říct a řekl a co naopak neřekl.  

Zahraniční rubrika přichází s tématem pronásledování křesťanů, přibližuje i nového šéfa Ackermann-Gemeinde Martina Kastlera. Tematickou dvoustranu „obsadili“ studenti, stejně jako Velehrad o uplynulém víkendu. Součástí dvoustrany je i reportáž z pohřbu kardinála Špidlíka, který se termínově překrýval s tradičním setkáním Studentský Velehrad.

Recenzi nového CD skupiny Traband nazvané Domasa přináší kulturní rubrika. Podle autora se jedná o adepta na domácí desku roku. Týdeník vychází s přílohou Perspektivy. Ty se věnují mj. tématu náboženské svobody. Jsou snahy o dosažení náboženské svobody pouhou iluzí?

 

Příště se dočtete: Měsíc Panny Marie; Jak hovořit o Bohu za mřížemi – rozhovor s vězeňským kaplanem; Mamas and Papas – nový český film Alice Nellis

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá: Mediaservis, s.r.o.

Moravské náměstí 12 D, 659 51 Brno tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160 e-mail: abocentrum@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá: Karmelitánské nakladatelství, s.r.o.

Kolejní 4, 160 00 Praha 6 tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

Kontakt a více informací:

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395, fax: 224 257 041

e-mail: sekretariat@katyd.cz  

www.katyd.cz

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou