Lupa
Obsah Obsah
Portál

IV. VĚDECKÁ KATECHETICKÁ KONFERENCE

Datum publikace11. 5. 2010, 21.30
TiskTisk

Čtvrtá vědecká katechetická konference se bude věnovat tématu 'Boží slovo v katechezi'. Navazuje tak na předchozí sympozia v dalším vzdělávání lidí aktivně působících v oblasti katecheze. Vystoupí na ní přednášející ze zahraničí a z našich teologických fakult.

Katechetické konference jsou obecně zaměřeny především pro odborníky, kteří organizují vzdělávání katechetů (počáteční i průběžné) a určují obsah katechetických programů alespoň na diecézní úrovni nebo nesou odpovědnost v procesu vyřizování kanonických misí.

Konference jako forma dalšího vzdělávání je tedy určena zaměstnancům diecézních katechetických středisek, odborníkům z teologických fakult a dalším, kterým je svěřena řídící odpovědnost v katechizaci.

Program konference je sestaven tak, aby se přítomní účastníci mohli lépe zapojit do dialogu. Během konference zazní cca 9 přednášek (z biblického, pastorálního a psychologického pohledu), na které bude navazovat diskuze, dále by měly být do konference zařazeny praktické ukázky práce s Biblí a na závěr kulatý stůl.

Konferenci v letošním roce pořádá Katechetická sekce České biskupské konferenceKatolická teologická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.

Místem konání sympozia budou tedy prostory Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, které jsou technicky plně vybaveny k těmto účelům.

Informace ke konferenci (program, přihláška, konferenční poplatek, ubytování, stravování a další) budou postupně zveřejňovány a aktualizovány na webových stránkách Katechetické sekce ČBK.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou