Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Setkání Benedikta XVI. a předsednictva CCEE

Datum publikace18. 5. 2010, 10.45
TiskTisk

Včera dopoledne (17. 5. 2010) přijal papež Benedikt XVI. na soukromé audienci předsednictvo Rady evropských biskupských konferencí (CCEE). Poté následovalo setkání se státním sekretářem Svatého stolce kardinálem Tarcisiem Bertonem.

Vatikán: Setkání s papežem Benediktem XVI. probíhalo ve velmi srdečném ovzduší. Na začátku audience Svatý otec několikrát připomněl s dojetím a radostí svou poslední cestu do Portugalska. Diskuse se pak soustředila na situaci katolické církve v Evropě, na život v některých diecézích (zvláště v zemích, kde jsou katolíci menšinou) a na problémy, jimž čelí církev. Hovořilo se dále o činnosti a rozpracovaných projektech CCEE, které by měly vést k tomu, aby církev mohla lépe rozvíjet své poslání hlásat evangelium. Sdílení bylo velmi bohaté a prospěšné. Během audience se také hovořilo o tom, že na mnoha setkáních, která CCEE uspořádala, evropští biskupové vždy chtěli vyjádřit své spojení s následníkem Petra a děkovali Svatému otci za moudrost jeho učení.
Na závěr setkání kardinál Péter Erdö, předseda CCEE, odevzdal Svatému otci reprodukci ikony 'Svatí pro Evropu', dílo tajemníka CCEE, P. Ference Janka, řeckokatolického maďarského kněze.
Předsednictvo CCEE tvoří kardinál Péter Erdö, arcibiskup Ostřihomi-Budapešti a předseda CCEE, místopředsedové kardinál Josip Bozanic, záhřebský arcibiskup, a kardinál Jean-Pierre Ricard, arcibiskup z Bordeaux, a generální sekretář P. Duarte da Cunha.
Ve dnech 17. – 19. května se předsednictvo CCEE setká s předsedy některých kongregací Svatého stolce, aby projednali některé otázky týkající se Evropy a projektů CCEE.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou