Lupa
Obsah Obsah
Portál

Tisková konference k Noci kostelů

Datum publikace20. 5. 2010, 9.00
TiskTisk

V úterý 25. 5. 2010 proběhne od 10.00 hodin v Arcibiskupském paláci na Hradčanech tisková konference, která přiblíží ojedinělou středoevropskou akci probíhající rovněž v 57 chrámech pražské arcidiecéze. Noc kostelů se uskuteční    28. 5 .2010.

Praha: Arcibiskupství pražské zve na tiskovou konferenci k Noci kostelů, která proběhne 25. května od 10.00 hodin v Arcibiskupském paláci na Hradčanech. V rámci konference bude představen jak celý projekt a jeho historie, tak ty nejzajímavější body programu. Během konference promluví také pražský arcibiskup Dominik Duka, který Noc kostelů chápe jako 'výbornou příležitost pro ty, kdo najdou poprvé cestu do kostela'.

Jako hosté promluví:

Mons. Dominik Duka OP, arcibiskup pražský

P. Miloš Szabo, vedoucí koordinačního týmu

Kristina Poláčková, koordinátorka projektu

(Moderovat bude Aleš Pištora, tiskový mluvčí Arcibiskupství pražského.)

Chrámy a modlitebny v celé České republice se v rámci Noci kostelů otevřou v pátek 28. května 2010. Bude možné obdivovat krásu chrámových prostor, ale současně se také zúčastnit programu, který pro návštěvníky připravují jednotlivé farnosti. Nápad pozvat v nezvyklou hodinu do kostela úplně každého se zrodil v roce 2005 v Rakousku. Od té doby se tato idea nenásilně představit duchovní bohatství kostelů i těm, kdo do nich běžně nechodí, šíří po Evropě.

Celá noc začíná vyzváněním zvonů. Poté následuje nepřeberné množství těch nerozličnějších událostí, které si lze v kostele představit. Celá akce je zdarma, nízkoprahová a v ekumenickém duchu. Sestup do krápníkové kaple sv. Maří Magdalény na Svaté Hoře, neobvyklé hudební aranžmá varhan a saxofonu ve Vraném nad Vltavou, výtvarné dílny pro děti, praktické ukázky liturgických oděvů či komentované prohlídky v Praze, ale také chvíle pro modlitbu a ztišení.

 

Zdroj: www.apha.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou