Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita pokračuje v pomoci lidem po povodních

Datum publikace21. 5. 2010, 19.00
TiskTisk

Na severní Moravě a ve Slezsku pokračují Charity v pomoci lidem, zasaženým nynějšími povodněmi. Stav charitního sbírkového konta spolu se zaslanými DMS již přesáhl částku 2,4 milionu korun.

Praha: Diecézní charita ostravsko-opavská pokračuje v dovozu materiální pomoci do Bohumína. Od pondělí bude v provozu krizová linka na čísle 599 525 955, na kterou se mohou o radu obrátit i občané postižení povodní.

Ve čtvrtek (20. května) dovezla Charita 45 vysoušečů do Bohumína. V terénu tak již slouží na 70 vysoušečů. Diecézní charita ostravsko-opavská také vypravila zásilky materiální pomoci (lopaty, košťata, rukavice, holiny, čistící prostředky) do Bohumína a Českého Těšína.

Arcidiecézní charita Olomouc koordinuje povodňovou pomoc Charity na území Olomouckého kraje, své volné kapacity nabízí také na severu Moravy, kde je situace horší.

Po postupném opadávání velké vody nastupují týmy charitních pracovníků s materiální pomocí, probíhá soupis škod, na který bude navazovat další pomoc. Do Troubek včera (20. května) vyrazil tým dobrovolníků Charity Zábřeh. Charita na Olomoucku bude dle okamžitých potřeb pomáhat patrně v Troubkách, Hranicích, Černotíně, Miloticích nad Bečvou, Ústí, Lipníku nad Bečvou, Císařově, Kozlovicích, Kojetíně, Lobodicích a Popůvkách.

Na pomoci se však podílejí i Charity z jiných částí republiky, například Diecézní charita České Budějovice pořádá sbírku desinfekčních pomůcek a nářadí na úklid a registraci dobrovolníků na manuální pomoc při odklízení následků povodní.

Na pomoc obětem letošních povodní je možné přispět na charitní sbírkové konto: 5015003434/5500 u Raiffeisenbank, variabilní symbol: 333 (Veřejnou sbírku a humanitární pomoc jménem Charity ČR provádí Diecézní charita ostravsko-opavská, která je také majitelem sbírkového účtu).

Na pomoc obětem povodní lze také zaslat dárcovskou SMS ve tvaru: DMS POVODNE2010 na číslo 87777 (jedna DMS stojí 30 Kč, Charita obdrží 27 Kč.)
K dnešnímu dni (21. května) se na charitním sbírkovém účtu shromáždila suma 1 035 200 Kč. Dárci zaslali také 51 237 DMS zpráv, tzn. 1 383 399 Kč darovaných touto formou, celkem tedy věnovali dárci částku 2 418 599 Kč. 'Všem dárcům patří náš obrovský dík,' uvedl ředitel Diecézní charity ostravsko-opavské Mgr. Lukáš Curylo.
 
Podrobnější informace naleznete na stránkách www.charita.cz.
Kontakt: Jan Oulík, tiskové oddělení Charity ČR, telefon 603 895 984

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou