Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nové číslo zpravodaje Řeckokatolické církve Exarchát

Datum publikace24. 5. 2010, 21.00
TiskTisk

27. číslo zpravodaje Exarchát za měsíce květen a červen se věnuje především vědecké konferenci k 60. výročí tzv. Prešovského soboru, která se konala v Prešově, a tehdejším snahám o likvidaci Řeckokatolické církve na Slovensku.

Praha: Zpravodaj přináší přehled informací a aktualit za uplynulé dva měsíce a prezentaci vědecké konference o tzv. Prešovském soboru, která se uskutečnila v Prešově a připomněla 60. výročí tohoto lžisoboru. V této souvislosti připravila redakce také rozhovor s pamětnicí likvidace Řeckokatolické církve na Slovensku v rámci akce P (pravoslavizace řeckokatolické církve).

Zpravodaj zároveň uveřejňuje aktuální komentář k církevně politické situaci na Ukrajině, komentář k událostem v Katyni a mnoho dalších zpráv.



Zpravodaj Exarchát je informativně-formativní dvouměsíčník Řeckokatolické církve v České republice, který, vedle formativních článků a aktuálních informací z událostí života Apoštolského exarchátu, publikuje také unikátní komentované překlady starobylých dokumentů zakládajících jednotu latinské, tedy římskokatolické církve, a východních církví. Prezentuje jednotlivé aspekty řecko-slovanské bohoslužby a snaží se vytvářet a prohlubovat inspirující kontakt západní a východní kultury, spirituality a teologie.

Tomáš František Král


 
Zpravodaj si můžete objednat na adrese:

Apoštolský exarchát Řekokatolické církve v České republice
Haštalské náměstí 4
110 00 Praha 1
www.exarchat.cz

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou