Prohlášení bilaterální komise Svatého stolce a státu Izrael

Tiskové středisko Svatého stolce dnes (24. 5. 2010) zveřejnilo společné prohlášení Stálé bilaterální pracovní  komise pro jednání mezi Svatým stolcem a státem Izrael.
Publikováno: 24. 5. 2010 17:10

Vatikán: Stálá bilaterální pracovní komise mezi Svatým stolcem a státem Izrael na svém zasedání 20. května 2010 pokračovala v jednáních, která probíhala v konstruktivní atmosféře a zaznamenala pokrok k dosažení dohody. Obsahem jednání byl čl. 10 § 2 Základní smlouvy, který se týká majetkových, ekonomických a fiskálních otázek katolické církve obecně a katolických komunit či institucí v Izraeli.
Delegace se opět setkají 14. června a den poté se bude ve Vatikánu konat plenární zasedání. Základní smlouva mezi Apoštolským stolcem a státem Izrael byla podepsána dne 30. 12. 1993 a její kompletní text naleznete ZDE.