Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Prohlášení bilaterální komise Svatého stolce a státu Izrael

Datum publikace24. 5. 2010, 17.10
TiskTisk

Tiskové středisko Svatého stolce dnes (24. 5. 2010) zveřejnilo společné prohlášení Stálé bilaterální pracovní  komise pro jednání mezi Svatým stolcem a státem Izrael.

Vatikán: Stálá bilaterální pracovní komise mezi Svatým stolcem a státem Izrael na svém zasedání 20. května 2010 pokračovala v jednáních, která probíhala v konstruktivní atmosféře a zaznamenala pokrok k dosažení dohody. Obsahem jednání byl čl. 10 § 2 Základní smlouvy, který se týká majetkových, ekonomických a fiskálních otázek katolické církve obecně a katolických komunit či institucí v Izraeli.
Delegace se opět setkají 14. června a den poté se bude ve Vatikánu konat plenární zasedání. Základní smlouva mezi Apoštolským stolcem a státem Izrael byla podepsána dne 30. 12. 1993 a její kompletní text naleznete ZDE.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou