Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V Rakousku slaví Týden pro život

Datum publikace28. 5. 2010, 20.30
TiskTisk

V týdnu 30. 5. – 6. 6. 2010 se ve všech rakouských diecézích koná Týden pro život. Pestrý program ve farnostech po celém Rakousku se ponese v duchu radosti ze života a ochrany života od početí po přirozenou smrt.

Vídeň (AT): Rakouská katolická církev slaví ve dnech 30. května až 6. června 2010 Týden pro život, který se letos poprvé koná po celém Rakousku. Tradice této iniciativy vznikla před čtyřmi lety v salcburské arcidiecézi. Na základě řady pozitivních zkušeností z předcházejících tří ročníků Týdne pro život v této arcidiecézi se rakouští biskupové rozhodli od roku 2010 organizovat tuto akci v celonárodním měřítku.  

V mnoha farnostech po celém Rakousku budou v rámci Týdne pro život probíhat mše svaté, slavnostní žehnání nastávajících maminek a dětí, jízdy s kočárky a vozíčkáři, výlety pro rodiny s dětmi a různé dětské slavnosti s velmi pestrým programem. Cílem všech akcí je upozornit společnost na ochranu života od početí po přirozenou smrt a na radost ze života. 'Týden pro život je pozváním pro všechny lidi, kteří vědomě a odhodlaně říkají 'ano' životu,' nastínil smysl této iniciativy kardinál Christoph Schönborn. Zároveň je tato akce zamýšlena jako poděkování všem, kteří druhým pomáhají přijmout život a pozitivně k němu přistupovat.  'Protože nám byl život darován, chceme ho oslavovat takový, jaký je,' řekla o smyslu Týdne pro život Stephanie Merckens, zmocněnkyně pro ochranu života v arcidiecézi Vídeň.

V Salcburku arcibiskup Alois Kothgasser Týden pro život zahájí v neděli 30. května v 15 hodin mší svatou v salcburském dómu a následovat bude slavnost v biskupské zahradě. V diecézích St. Pölten a Graz začne tato týdenní oslava života již v pátek 28. května v rámci programů akce Noc kostelů. Ve vídeňské arcidiecézi se letos koná Týden pro život poprvé a je zamýšlen jako pilotní projekt. V několika farnostech budou probíhat různé akce a po jejich vyhodnocení se na příští rok plánuje rozšíření iniciativy do co nejvíce farností v celé arcidiecézi. Kardinál Schönborn bude v neděli 6. června v 15 hodin slavit dětskou mši svatou ve vídeňském chrámu sv. Štěpána, po které bude následovat tzv. slavnost života, při níž dostanou děti požehnání.

Více informací a detailní program Týdne pro život najdete ZDE.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou