Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Národní ředitel Papežských misijních děl ze Zambie v ČR

Datum publikace2. 6. 2010, 10.45
TiskTisk

Na pozvání P. Jiřího Šlégra, národního ředitele Papežských misijních děl (PMD) v České republice, navštívíl ve dnech 22. - 30. 5. 2010 naší zemi P. Bernard Makadani Zulu, národní ředitel PMD v Zambii.

Špindlerův Mlýn (CZ): Od 22. května do 30. května 2010 navštívil Českou republiku P. Bernard Makadani Zulu, národní ředitel Papežských misijních děl (PMD) v Zambii. P. Bernarda Zulu pozval do naší země národní ředitel PMD v ČR, P. Jiří Šlégr. S oběma řediteli se veřejnost mohla setkat např. na mši svaté u sv. Matěje v Praze, ve františkánské farnosti v Plzni, ve Špindlerově Mlýně a v Lelekovicích. Společně se zúčastnili také 5. Misijního dne dětí a 8. celostátní Misijní pouti, která se letos konala v Polné u Jihlavy. 

V rámci návštěv v jednotlivých městech nechyběl bohatý program: společné mše svaté doprovázené hudebními skupinami mladých, setkání s dětmi, besedy, při nichž se zúčastnění mohli dozvědět mnoho zajímavého. Například to, že typickým jídlem v africké Zambii je nsima – kukuřičná kaše, která se podává k zelenině, masu, či rybám. Místní lidé žijí komunitním způsobem, jsou velmi dynamičtí, radostní a v současné době mají velké množství mladých, kteří slouží Bohu formou zasvěceného života. P. Bernard svou bezprostředností, otevřeností a vstřícností tato slova potvrdil. Účastnil se her, kázal, maloval s dětmi na chodník apod. Na závěr programu všem zúčastněným zabubnoval na bubínek a zazpíval v rodném jazyce. Setkání s P. Zulu sklidila velký ohlas.     

Papežská misijní díla v ČR podporují již několik let nejen v Zambii realizaci projektů, jejichž prostřednictvím je poskytována pomoc těm nejpotřebnějším (matkám s dětmi nemocnými AIDS, sirotkům, bohoslovcům, postiženým apod.).

Podrobnější informace o aktuálních misijních projektech jsou k dispozici v národní kanceláři Papežských misijních děl, Špindlerův Mlýn 33, 543 51, tel.: 499433058, email: info@misijnídila.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou