Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

TV Noe členem SIGNIS

Datum publikace3. 6. 2010, 17.00
TiskTisk

Od letošního roku je za Českou republiku také Televize Noe oficiálním členem Světové katolické organizace pro sdělovací prostředky – SIGNIS. Ve dnech 30. 5. až 2. 6. 2010 se zástupci Tv Noe zúčastnili její mezinárodní konference v Lucembursku.

Lucemburk (LU): Ve dnech 30. května až 2. června 2010 se v Lucembursku konala mezinárodní konference, kterou pořádala Světová katolická organizace pro sdělovací prostředky (SIGNIS) pro zástupce evropských televizních společností. Televizi Noe na konferenci zastupovali ředitel P. Leoš Ryška, vedoucí náboženského vysílání P. Marcel Puvák a dramaturg programu a vysílání Josef Batěk. Konference buď na evropské či celosvětové úrovni se koná každoročně od roku 2003, vždy v jiném městě Evropy či světa. Po loňské mezinárodní zkušenosti v thajském městě Chiang Mai se tvůrci televizí a pracovníci producentských center sešli tentokrát na evropské úrovni v Lucembursku, a to za účelem vzájemného poznání, výměny zkušeností a prezentace svých pořadů. Tv Noe je v SIGNIS oficiálním členem za Českou republiku od ledna 2010.

SIGNIS je nevládní organizace se sídlem v Bruselu, jejíž členové pocházejí ze 140 zemí celého světa. Jako Světová katolická organizace pro sdělovací prostředky sdružuje rádia, televize, společnosti pracující ve filmovém průmyslu, ve světě internetu a nových digitálních technologií. SIGNIS byla založena v listopadu roku 2001 sloučením dvou organizaci – organizace UNDA pro rádio a televizi a OCIC pro kinematografii a audiovizuální techniku, které byly založeny v roce 1928. Její velmi různorodé pole působnosti zahrnuje oblasti jako je propagace, podpora produkce a distribuce filmů a televizních programů, členství v porotách významných mezinárodních filmových festivalů (Cannes, Berlin, Monte Carlo, Venice…), podpora vzniku a provozu nových rádiových stanic, televizních a filmových studií, dále pak školení, další vzdělávání a propojení profesionálů působících ve sdělovacích prostředcích apod. SIGNIS je poradním orgánem pro UNESCO, ECOSOC – Ekonomickou a sociální radu Spojených národů a Radu Evropy a je také oficiálně uznáván Vatikánem jako Mezinárodní katolická organizace pro sdělovací prostředky.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou