Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V Turecku byl zavražděn Mons. Luigi Padovese

Datum publikace3. 6. 2010, 20.15
TiskTisk

Dnes (3. 6. 2010) byl v tureckém městě Iskenderun zavražděn Mons. Luigi Padovese, apoštolský vikář Anatolie a předseda Turecké biskupské konference.

Vatikán: První reakce P. Federica Lombardiho, ředitele tiskového střediska Svatého stolce, byla: 'Je to strašný čin, jsme otřeseni.' P. Lombardi se spojil se sestrou Eleonorou, která byla po celý život asistentkou Mons. Padovese. Podle ní odjel biskup pracovat a studovat do malého domku, vzdáleného několik kilometrů od jeho bydliště, který k tomuto účelu využíval. Stal se obětí vraždy jistého Murata, muže kurdského původu, který byl v domě zaměstnán jako řidič a údržbář. Podle sestry Eleonory v posledních dnech trpěl depresí a jisté projevy nevyrovnanosti u něj byly patrné i dříve. 'Zdá se tedy, že politické motivy či souvislost s nedávným politickým napětím lze vyloučit,' řekl P. Lombardi a pokračoval: 'Faktem zůstává, že Mons. Padovese byl člověk, který věnoval svůj život hlásání evangelia lásky a pokoje v obtížných situacích a bude zařazen mezi svědky evangelia.'

Mons. Luigi Padovese, apoštolský vikář Anatolie a předseda Turecké biskupské konference, se narodil v Milánu v roce 1947, vstoupil do kapucínského řádu, na kněze byl vysvěcen v roce 1973 a biskupem byl jmenován v roce 2004.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou