Lupa
Obsah Obsah
Portál

Kondolence Mons. Duky k násilné smrti Mons. Padovese

Datum publikace4. 6. 2010, 15.00
TiskTisk

Předseda České biskupské konference (ČBK) a pražský arcibiskup Dominik Duka zaslal dnes (4. 6. 2010) kondolenční dopis generálnímu sekretáři Turecké biskupské konference a prefektovi vatikánské Kongregace pro biskupy v souvislosti s včerejší násilnou smrtí Mons. Luigiho Padovese.

Praha: Předseda ČBK Mons. Dominik Duka vyjádřil soustrast s násilnou smrtí předsedy Turecké biskupské konference Mons. Luigiho Padovese. V kondolenčním dopise uvedl, že 'Mons. Padovese zasvětil svůj život zcela Bohu a obětavě mu sloužil i jako biskup v krajině s křesťanskou diasporou'. Vražda nemá zřejmě politické souvislosti, je však v každém případě tragedií právě v zemi, v níž – jak uvádí arcibiskup Duka – 'myšlenky křesťanského milosrdenství a lásky našly svou živnou půdu již v prvních stoletích našeho letopočtu'. V závěru soustrastného dopisu vyjádřil arcibiskup Dominik Duka naději, že život biskupa Luigiho Padovese bude nejen pro turecké křesťany příkladem v nezištnosti a obětavosti.
 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou