Lupa
Obsah Obsah
Portál

Kondolence papeže k tragickému úmrtíi Mons. Padovese

Datum publikace5. 6. 2010, 19.00
TiskTisk

Tiskové středisko Svatého stolce dnes (5. 6. 2010) zveřejnilo kondolenční telegram Svatého otce Benedikta XVI., který státní sekretář kardinál Tarcisio Bertone zaslal Mons. Antoniovi Lucibellimu, apoštolskému nunciovi v Turecku, k tragickému úmrtí Mons. Luigiho Padovese OFM Cap.

Vatikán: Hluboce zasažen vraždou biskupa Luigiho Padovese, anatolského apoštolského vikáře, Vás Svatý otec laskavě žádá, abyste vyjádřil jeho hlubokou soustrast biskupům, kněžím, řeholníkům a věřícím laikům církve v Turecku a ujistil je o jeho blízkosti v modlitbě. Připojuje se ke každému z vás v odevzdání šlechetné duše drahého pastýře nekonečnému milosrdenství Boha, našeho Otce, a v díkůvzdání za nezištné svědectví evangeliu a za odhodlané úsilí o dialog a smíření, které bylo charakteristické pro jeho kněžský život a biskupskou službu. Ve spojení se všemi, kdo truchlí pro biskupa Padoveseho, v naději, která svou jistotu čerpá ze Vzkříšení, Jeho Svatost uděluje své apoštolské požehnání jako projev útěchy a posily v našem Pánu Ježíši Kristu.


Kardinál Tarcisio Bertone
Státní sekretář

 

Podle sdělení Turecké biskupské konference, pohřeb Mons. Luigiho Padovese, apoštolského vikáře Anatolie a předsedy Turecké biskupské konference, který byl zavražděn ve svém domě v Iskendrunu ve čtvrtek 3. června 2010, se bude konat v pondělí 7. června v 16.00 hodin v katedrále v Iskendrunu. Obřadům bude předsedat Mons. Ruggero Franceschini, arcibiskup ze Smirny, za účasti místních veřejných činitelů. Pochován bude na vlastní přání v rodinném hrobě v Miláně.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou