Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 24/2010

Datum publikace10. 6. 2010, 21.00
TiskTisk

Papež Benedikt XVI. blahořečil 'kaplana Solidarity' P. Jerzyho Popieluszka a navštívil Kypr. KT přináší informace o blížících se cyrilometodějských oslavách na Velehradě a mnoho dalších informací.

Praha: V sousedním Německu odstoupil prezident, který si udržel respekt křesťanů. Tématem tohoto čísla je i úcta boskovických obyvatel ke svému rodákovi kardinálu Tomáši Špidlíkovi či žehnání motorek v Blansku. Rubrika Dopisy přináší rozhovor s první místopředsedkyní lidovců Michaelou Šojdrovou.

Tematická dvoustrana se věnuje fenoménu zničených, zanikajících a zaniklých kostelů. Vedle rozhovoru s P. Pavlem Kopečkem, stavebním inženýrem a liturgikem přednášejícím na teologické fakultě v Olomouci o této problematice, téma přibližuje mj. nahlédnutí i do počátků vlády komunistické totality a jejích slibů.

Kulturní rubrika přináší pozvání na letní hudební festivaly. Noviny uzavírá rozhovor s dirigentem světového jména Jakubem Hrůšou. Už podruhé se v Katolickém týdeníku představují  augustiniáni, a to ve speciální příloze nazvané Vezmi a čti. KT vychází také s rodinnou přílohou Doma.

 

Příště se dočtete: Milada Horáková; rozhovor s dcerou popravené političky Milady Horákové; 'Nejsem diplomatem ani disidentem…,' říká v rozhovoru pro Perspektivy nový pražský arcibiskup Mons. Dominik Duka OP; přílohy: Perspektivy a TV program

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá:

Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá:

Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:

Katolický týdeník:

Londýnská 44

120 00 Praha 2

 

tel.: 224 250 395, fax: 224 257 041

e-mail: sekretariat@katyd.cz, www.katyd.cz

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou