Lupa
Obsah Obsah
Portál

Biskup Petr Esterka na návštěvě ve vlasti

Datum publikace17. 6. 2010, 10.00
TiskTisk

Brněnský pomocný biskup Petr Esterka přijede koncem června do České republiky, na Velehradě se zúčastní  plenárního zasedání České biskupské konference.

Brno: Brněnský pomocný biskup Petr Esterka přijede jako každoročně koncem června na návštěvu České republiky, při níž se setká s brněnským sídelním biskupem Vojtěchem Cikrlem a účastní se zasedání českých a moravských biskupů ne Velehradě.

Ještě předtím, v pátek 25. června v 18.00 hodin udělí svátost biřmování ve Velkých Bílovicích, a v neděli 27. června v 9.30 hodin bude předsedat poutní bohoslužbě v Milonicích.

Petr Esterka, rodák z Dolních Bojanovic, emigroval v 50. letech 20. století, protože byl komunistickým režimem pronásledován pro své náboženské přesvědčení. Od roku 1963 trvale žije v USA a jako biskup je od roku 1999 pověřený péčí o české katolíky v zahraničí.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou