Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Katastrofa v bangladéšské vesnici

Datum publikace14. 6. 2010, 19.30
TiskTisk

Národní kancelář Papežských misijních děl (PMD) v České republice obdržela v těchto dnech zprávu od biskupa Paul Ponen Kubiho z diecéze Mymensingh v Bangladéši o tom, že vesnici Panihati zničili sloni. Biskup Kubi navštívil ČR v září loňského roku a je s našimi dárci v kontaktu.

Bangladéš (BD): Ve zprávě se píše, že velká skupina 40 nebo 50 slonů vtrhla do vesnice Panihati, zničila všechny domy a nic nenechala v pořádku. Lidé opustili své domovy a vesnici, protože divocí sloni byli  hladoví, a tedy skutečně nebezpeční. Lidé zde žijí pod širým nebem a navíc je právě období dešťů. V této vesnici máme i základní školu, kde jsou nyní děti a ženy, muži a mladí chlapci hlídají vesnici, aby se sloni nevrátili.

Naši kněží vesnici navštívili a projevili lidem svou podporu a solidaritu.

Biskup dodává: 'Navštívím tuto smutnou oblast zítra. Skutečně je mi těch lidí líto. Jsou opravdu chudí. Jejich chatrná řadová stavení jsou postavena z bláta, bambusu a slámy a jejich stavba trvá dlouhou dobu. Prosím o modletbu za nás, abychom byli schopni pomoci postiženým v jejich nešťastné situaci. Upřímně vám děkuji a oceňuji vaši neustálou účast a pomoc. Bůh vám všem žehnej!'

Právě do této země totiž posílají Papežská misijní díla z České republiky již řadu let svou pomoc. Kdo se rozhodne na tento účel přispět, může svůj finanční dar poslat na číslo účtu: 72540444/2700, variabilní symbol 40, do zprávy pro příjemce je třeba napsat Bangladéš.

 

Kontakt a více informací:

Viera Sedláková

asistentka národního ředitele

Národní kancelář PMD

543 51  Špindlerův Mlýn 33

 

e-mail: info@misijnidila.cz

www.misijnidila.cz

tel.: 499 433 058

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou