Lupa
Obsah Obsah
Portál

Sešla se komise mezi Svatým stolcem a státem Izrael

Datum publikace15. 6. 2010, 19.30
TiskTisk

Tiskové středisko Svatého stolce informovalo, že se dnes (15.6.2010) v Apoštolském paláci ve Vatikánu konalo další plenární zasedání stálé bilaterální komise mezi Svatým stolcem a státem Izrael.

Vatikán:  Plenární zasedání stálé bilaterální komise mezi Svatým stolcem a státem Izrael se uskutečnilo v atmosféře vzájemného porozumění. Účastníci jednání uvítali posun, který od posledního plenárního zasedání dosáhla komise na pracovní úrovni, a shodli se na dalších krocích, které je třeba učinit k dosažení společné dohody.

Delegace Svatého stolce byla vedena mons. Ettorem Balestrerem, zástupcem sekretáře pro vztahy se státy. Dále v ní byl, kromě dalších členů, i arcibiskup Antonio Franco, apoštolský nuncius v Izraeli a předseda delegace, která se schází na pracovní úrovni, mons. Maurizio Malvestiti, zástupce sekretáře Kongregace pro východní církve, nebo biskup Giacinto-Boulos Marcuzzo, latinský patriarchální vikář a další.

Izraelskou delegaci vedl Daniel Ayalon, náměstek ministra zahraničních věcí. Na izraelské straně se dále jednání účastnil například Shmuel Ben-Shmuel, ředitel Světové kanceláře pro židovské a mezináboženské záležitosti, Mordechay Lewy, velvyslanec Izraele při Svatém stolci, nebo Bahij Mansour, ředitel odboru pro náboženské otázky Ministerstva zahraničních věcí a další.

Příští plenární zasedání této komise se bude konat 6. prosince 2010 v sídle izraelského Ministerstva zahraničních věcí. Pracovní setkání komise se uskuteční ve dnech 27. – 28. července 2010.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou