Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Prezident Klaus navštívil kostel sv. Mořice v Olomouci

Datum publikace17. 6. 2010, 16.30
TiskTisk

Prezident Václav Klaus při návštěvě Olomouckého kraje navštívil 14. 6. 2010 chrám svatého Mořice v Olomouci, kde jej přivítal arcibiskup Jan Graubner a probošt František Hanáček. P. Hanáček mu představil historii chrámu a slavných varhan, které jsou dnes největší v České republice. A že je co na zvuku varhan obdivovat, přesvědčil přítomné varhaník Karel Martinek

Olomouc:  Arcibiskup připomněl papežskou návštěvu Olomouce v roce 1995 a poděkoval panu prezidentovi i prezidentské kanceláři za jejich podíl na úspěšné návštěvě papeže Benedikta XVI. v České republice v minulém roce.

Za přítomnost prezidenta Václava Klauze poděkoval arcibiskup Graubner Mgr. Josefu Kořenkovi, který před dvaceti lety založil olomouckou pobočku Vysokoškolského katolického hnutí a celostátní vysokoškolské pouti na Velehrad, před deseti lety pak dnes už tradiční Dny lidí dobré vůle na Velehradě, v jejichž rámci se koná také největší setkání vozíčkářů ve střední Evropě a řada dalších významných aktivit. Jako projev vděčnosti mu předal papežské vyznamenání Rytíř řádu svatého Řehoře Velikého.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou