Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Slavnost sv. Cyrila a Metoděje 2010 v Mikulčicích

Datum publikace30. 6. 2010, 8.45
TiskTisk

Pontifikální bohoslužba za účasti českých a moravských biskupů bude slavena v pondělí 5. 7. v 16.30 hodin na významném poutním místě v Mikulčicích na Hodonínsku. Hlavním celebrantem bude kardinál Miloslav Vlk.

Brno, Mikulčice: Kromě poutní bohoslužby na Velehradě budou slovanští věrozvěsti připomenuti na desítkách míst v naší vlasti.

Jen v brněnské diecézi je sv. Cyrilu a Metoději zasvěceno 56 kostelů a kaplí.

Slovanští věrozvěsti, svatí Cyril a Metoděj, patří také ke spolupatronům katedrály sv. Petra a Pavla v Brně, kde jejich sousoší zdobí první boční oltář tohoto chrámu a katedrála uchovává také ostatky sv. Cyrila.

Pontifikální bohoslužba za účasti českých a moravských biskupů bude slavena v pondělí 5. července v 16.30 hodin na významném poutním místě v Mikulčicích na Hodonínsku. Hlavním celebrantem a kazatelem  bude letos kardinál Miloslav Vlk.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou