Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel emeritní krnovský děkan P. Ludvík Kus

Datum publikace29. 6. 2010, 21.15
TiskTisk

Dne 27. 6. 2010 posílen svátostmi odevzdal po dlouhé těžké nemoci svůj život do rukou Božích emeritní děkan P. Mgr. Ludvík Kus. Rozloučení při mši svaté se bude konat ve středu 30. 6. 2010 v 15.00 hodin v kostele sv. Martina v Krnově. Poté bude uložen do kněžského hrobu na místním hřbitově.

P. Mgr. Ludvík Kus se narodil dne 12. června 1931 v Ludgeřovicích. Kněžské svěcení přijal 26. června 1955 v Litoměřicích. Světitelem byl pomocný biskup pražský Mons. ThDr. PhDr. Antonín Eltschkner. P. Mgr. Ludvík Kus působil jako administrátor 28 let ve farnosti Březová nad Svitavou. Od roku 1983 působil jako farář v Krnově a v okolních farnostech a současně byl jmenován děkanem krnovského děkanátu. V této funkci setrval až do 30. června 2006, kdy byl jmenován emeritním děkanem krnovským. Od 1. července 2006 až do své smrti sloužil jako administrátor v Pitárné a exc. adm. ve Vysoké u Krnova. Dlouhá léta byl zpovědníkem Kongregace Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Městě Albrechticích a Kongregace sester sv. Alžběty v Krnově. 

S naším drahým zesnulým se rozloučíme při mši svaté ve středu 30. 6. 2010 v 15.00 hodin v kostele sv. Martina v Krnově. Poté bude uložen do kněžského hrobu na místním hřbitově.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou