Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

První den prázdnin zamíří děti svou pouť na Prašivou

Datum publikace30. 6. 2010, 18.00
TiskTisk

Zdravé i hendikepované děti prožijí společně letošní setkání dětí ostravsko-opavské diecéze na Prašivé v Beskydech. Pouť začíná tradičně první prázdninový den ve čtvrtek 1. 7. 2010 v 10.00 hodin v areálu Kamenité u Vyššních Lhot.

Prašivá: Setkání dětí ostravsko-opavské diecéze s otcem biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem začíná 1. července v 10.00 hodin. Po úvítání účastníků a rozhovoru dětí s biskupem následuje mše svatá. Po bohoslužbě čeká děti a jejich doprovod výstup na horu Prašivá. V okolí poutního kostelíka sv. Antonína Paduánského bude připraven program na téma 'Svět mýma očima'. 'Setkáním chceme přiblížit, jak vidí svět a prožívají svůj život děti nejen zdravé, ale také děti něčím odlišné,' uvedla Barbora Vavrečková z Katechetického a pedagogického centra biskupství, které setkání připravuje.

Co všechno na Prašivé děti čeká? Na jednotlivých stanovištích se budou moci setkat zdravé s těmi, které žijí svůj život s nějakým hendikepem. Mohou se například naučit modlitbu Otčenáš ve znakové řeči, vyzkoušet si, jaké to je vypravit se do školy jen pomocí jedné ruky, seznámí se s canisterapií nebo se budou moci posadit na vozíček a zkusí se s ním pohybovat. 'Letošní téma 'Svět mýma očima' vychází z Lukášova evangelia, kdy slepý u Jericha prosí Ježíše: 'Pane, ať vidím.' Svět před jeho uzdravením a po něm byl pořád stejný, ale on jej viděl jinak. Setkáním chceme přiblížit, jak vidí svět a prožívají svůj život děti nejen zdravé, ale také děti něčím odlišné,' dodala Barbora Vavrečková. 

Program setkání dětí na Prašivé

Setkání začíná v areálu Kamenité.

10.00 hodin - Zahájení, rozhovor s otcem biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem a úvodní program.

10.30 - 11.30 hodin - Mše svatá.

11.30 - 13.00 hodin - Výstup na horu Prašivá.
 

Hora Prašivá: 13.00 - 16.00 hodin  - Společný program na stanovištích.

16.00 hodin - Závěrečné požehnání v kapli sv. Antonína na Prašivé.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou