Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež jmenoval předsedu nové Papežské rady

Datum publikace1. 7. 2010, 13.45
TiskTisk

Tiskové středisko Svatého stolce zveřejnilo včera (30. 6. 2010) informaci o jmenování Mons. Salvatore Fisichella předsedou nově ustavené Papežské rady pro podporu nové evangelizace.

Vatikán: Papež Benedikt XVI. jmenoval předsedou Papežské rady pro podporu nové evangelizace Mons. Salvatora Fisichellu, titulárního arcibiskupa Voghenzy a od roku 2008 předsedu Papežské akademie pro život.

Svatý otec vytvoření nové Papežské rady oznámil již ve své homilii během bohoslužby nešpor v předvečer slavnosti sv. Petra a Pavla, která se jako každý rok konala v bazilice sv. Pavla za hradbami: 'Na světě existují oblasti, které stále čekají na první evangelizaci, jiné už ji obdržely, ale potřebují její prohloubení, a v dalších evangelium již dávno zapustilo kořeny a umožnilo vznik křesťanské tradice, ale během posledních staletí – složitými procesy – způsobila sekularizace vážnou krizi smyslu křesťanské víry a příslušnosti k církvi. Proto jsem se rozhodl vytvořit novou Papežskou radu, jejímž základním úkolem bude prosazovat novou evangelizaci v zemích, kde sice už jednou byla zvěst víry hlásána a církve tam byly založeny dávno. Tyto země ale nyní prožívají postupnou sekularizaci a určitý druh 'zatemnění smyslu pro Boha' a představují výzvu k nalezení odpovídajících prostředků opětovného předkládání nepomíjivé pravdy Kristova evangelia.'

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou