Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Umět se ztišit a slyšet, slyšené přijmout

Datum publikace1. 7. 2010, 14.00
TiskTisk

Také letos připravili zástupci církevních hnutí a komunit večerní program v rámci Dnů lidí dobré vůle na Velehradě, a to v neděli 4. 7. 2010 od 21.00 hodin na pódiu vedle baziliky. Zároveň bude příležitost k adoraci a nabídka dalších duchovních programům přímo v bazilice.

Praha: Umět se ztišit a slyšet, slyšené přijmout je téma, které vyhlásili čeští a moravští biskupové pro letošní rok v rámci přípravy na výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje, které budeme slavit v roce 2013.

Toto motto si vybrala církevní hnutí a komunity pro svou prezentaci ve Stojanově gymnáziu, pro program na podiu 'B' a duchovní službu v bazilice po skončení koncertu v rámci Dnů lidí dobré vůle 4. července 2010 na Velehradě. Chtějí tak naplňovat odkaz sv. Cyrila a Metoděje. Vždyť způsob, jakým oni evangelizovali naší zemi, s jakým záběrem tuto evangelizaci založili na kulturních základech od překladu Písma svatého až po tvorbu nového písma šitého na míru pro potřebu slovanských jazyků, je pro nás všechny výzvou k následování.

Církevní hnutí a komunity jsou součástí katolické církve a společně s celou církví se chtějí připravit na toto významné výročí. Historie každého hnutí a komunity z těch 21, které u nás působí, je jedinečná a nedá se vyjádřit několika větami.

Na výstavě hnutí a nové komunity prezentují své aktivity podle vlastního charismatu a návštěvník se může seznámit s jejich duchovní pestrostí, vidět jak rozmanité jsou jejich služby uvnitř církve i mimo ni.

Také letos pro ty návštěvníky koncertu, kteří nebudou pospíchat domů, připravili členové a příznivci hnutí a komunit hodinový program. Jádrem programu jsou svědectví o tom, jak setkání s vírou a Božím slovem přineslo radost, pokoj, ukončilo osamocenost či způsobilo změnu v životě. Mluvené slovo bude střídat možnost společně si zazpívat, shlédnout krátkou pantomimu, vidět tance komunity Blahoslavenství, dovědět se více o blahořečení mladé 19-leté dívky, Chiary Luce Badano, které se bude konat 25. září 2010 v Římě.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou