Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Registrace na Světový den mládeže 2011 v Madridu zahájena

Datum publikace7. 7. 2010, 21.45
TiskTisk

Od 1. 7. 2010 je na webových stránkách www.madrid11.com možné přihlásit se na celosvětové setkání mládeže s papežem v rámci Světového dne mládeže 2011. Setkání se bude konat ve dnech 16. – 21. 8. 2011 ve španělském Madridu. Jako první účastník se zaregistroval papež Benedikt XVI.

Madrid (ES)/Vatikán/Praha(CZ): Ve španělském Madridu se ve dnech 16. – 21. srpna 2011 bude konat již 26. světové setkání mládeže, jehož mottem jsou slova Svatého Pavla 'V Ježíši Kristu zapusťte kořeny, na Něm postavte základy a pevně se držte víry'.

On-line registrace na webových stránkách www.madrid11.com byla spuštěna 1. července 2010 a prvním přihlášeným byl Svatý otec. Registrovat se je možné kdykoli a odkudkoli na internetových stránkách Světového setkání v pěti jazycích: španělsky, anglicky, francouzsky, italsky a polsky. K dispozici je i telefonní linka v angličtině a španělštině. Přihlásit se mohou jednotlivci, skupiny, veřejní činitelé a novináři. Všechny druhy registrace zahrnují pojištění proti nehodám, hromadnou dopravu během akce, baťůžek s tričkem a kloboučkem, průvodce Madridem a texty k obřadům, vstup zdarma na všechny kulturní akce a přednostní vstup do zón vyhrazených pro hlavní bohoslužby.

Sekce pro mládež České biskupské konference v současné době připravuje společnou registraci mladých z České republiky na Světový den mládeže. Elektronická přihláška pro registraci jednotlivců přes Sekci pro mládež ČBK bude spuštěna během prázdnin. Při přihlášení přímo na webových stránkách www.madrid11.com nebude možné využít nabídky společné dopravy, organizace ubytování a tzv. 'předprogramů' (Dní v diecézích) s českou skupinou, proto Sekce pro mládež ČBK doporučuje společnou registraci.

'Registrace je důležitá. Potřebujeme vědět, kolik lidí přijede, abychom mohli zajistit ubytování, stravu i prostor pro Festival mládeže,' řekl generální koordinátor Světového dne mládeže a madridský světící biskup Mons. César Franco. Organizátoři zatím zaznamenali zájem o mezinárodního setkání mládeže od 120 tisíc mladých z Itálie, 70 tisíc z Francie, 50 tisíc z Polska a 25 tisíc ze Severní Ameriky. Celkem očekávají účast přibližně 600 tisíc účastníků.

Významným aspektem registrace na Světový den mládeže je solidarita. Každý účastník z bohatších zemí světa, ke kterým patří i Česká republika, ke své registraci připojí alespoň 10 euro (nebo i více) jako příspěvek do Fondu solidarity, z něhož bude hrazena účast mladých lidí z méně rozvinutých zemí. 'Světový den je pro všechny, nejen pro bohaté. Kdo má finanční možnosti, má pomáhat ostatním: solidarita je pro Světový den mládeže klíčová,' dodává Mons. Franco.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou