Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Svatý otec přijal na audienci odstupujícího biskupa Mixu

Datum publikace8. 7. 2010, 9.30
TiskTisk

Tiskové středisko Svatého stolce oznámilo, že 1. 7. 2010 Svatý otec přijal na audienci odstupujícího emeritního augsburského biskupa Mons. Waltera Mixu. Benedikt XVI. 4. 5. 2010 vyhověl žádosti biskupa Mixy o zbavení úřadů nejvyššího pastýře augsburské diecéze a německého vojenského biskupa. Konečná platnost tohoto rozhodnutí byla během audience ještě jednou potvrzena.

Vatikán: Biskup Mixa se na čas stáhne do ústraní, které bude prožívat v tichu a modlitbě, a po určitém čase na uzdravení a smíření bude po dohodě se svým nástupcem jako ostatní emeritní biskupové k dispozici pro duchovní službu. Biskup Mixa zdůraznil, že svou biskupskou služby vždy vykonával rád a snažil se své úkoly plnit svědomitě. Avšak také ve vší upřímnosti a pokoře potvrdil své přiznání, že se dopustil chyb a omylů, které vedly ke ztrátě důvěry, a tak bylo jeho odstoupení nevyhnutelné. Opět prosil o odpuštění všech svých chyb, a také oprávněně žádal o to, aby přes jeho pochybení nebylo zcela zapomenuto to dobré, co vykonal.

Svatý otec vyjádřil naději, že prosba o odpuštění bude přijata s otevřeným srdcem. Po čase často nekonečných polemik si papež přeje smíření, přijetí s vědomím Božího milosrdenství a odevzdání s vírou v Jeho vedení. Prosí především spolubratry v biskupské službě, aby nyní, ještě více než dříve, dali biskupu Mixovi pocítit své přátelství, pochopení a pomoc při hledání správné cesty. Všechny věřící augsburské diecéze prosí Svatý otec, aby nástupce biskupa Mixy přijali s otevřeným srdcem. Svět v době protikladů a nejistot čeká na svědectví křesťanů, které vychází ze setkání se zmrtvýchvstalým Kristem a projevuje se tím, že křesťané budou pomáhat sobě navzájem  i celé společnosti  při hledání správné cesty do budoucnosti. 

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou