Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež jmenoval nového biskupa rakouského Eisenstadtu

Datum publikace9. 7. 2010, 19.50
TiskTisk

Tiskové středisko Svatého stolce dnes (9. 7. 2010) zveřejnilo informaci, že papež Benedikt XVI. přijal žádost biskupa Paula Iby o uvolnění z pastoračního vedení diecéze Eisenstadt (Rakousko) a zároveň jmenoval jeho nástupcem Mons. Egidia Zsifkovicse.

Vatikán: Svatý otec Benedikt XVI. přijal rezignaci z pastoračního vedení diecéze Eisenstadt (Rakousko), kterou mu předložil Mons. Paul Iby v souladu s Kán. 401 § 1 Kodexu kanonického práva.

Papež jmenoval biskupem Eisenstadtu Mons. Egidia Zsifkovicse, dosavadního generálního sekretáře Rakouské biskupské konference, vedoucího Sekce pro chorvatskou jazykovou skupinu v diecézní kurii Eisenstadtu a faráře ve Wulkaprodersdorfu.

Mons. Egidius Zsifkovics se narodil v Güssingu (diecéze Eisenstadt) 16. dubna 1963. Studium filosofie a teologie ukončil ve Vídni a Zahřebu. 29. června 1987 byl vysvěcen na kněze diecéze Eisenstadt. Stal se tajemníkem úřadu tehdejšího biskupa Eisenstadtu Mons. Stefana Lázló, poté pokračoval ve studiu na Papežské univerzitě Gregoriana, kde získal doktorát církevního práva. Během pobytu v Římě žil v Papežském teutonském institutu sv. Marie Duše (Santa Maria dell’Anima).

V roce 1993 byl jmenován vicekancléřem, později kancléřem ordinariátu v Eisenstadtu a v roce 1994 se stal vedoucím Sekce pro chorvatskou jazykovou skupinu diecézní kurie. Byl také ředitelem diecézního časopisu pro chorvatské věřící 'Glasnik' a farářem ve Wulkaprodersdorfu.

Od roku 1999 působil jako generální sekretář Rakouské biskupské konference a zároveň plnil všechny svěřené úlohy v diecézi Eisenstadt (Sekci pro chorvatskou skupinu, časopis i farnost).

Foto převzato

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou