Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zemřel kněz Rudolf Zimandl

Datum publikace9. 7. 2010, 18.45
TiskTisk

Ve věku 91 let zemřel ve středu 7. 7. 2010 v nemocnici v Brandýse nad Labem R. D. Rudolf Zimandl, čestný kanovník a emeritní farář ve Mcelích.

Litoměřice: Rudolf Zimandl se narodil 16. června 1919 v Neustupově u Votice. Po studiích v Kněžském semináři obdržel kněžské svěcení 29. června 1947 v Praze v katedrále sv. Víta a hned byl ustanoven kaplanem ve Slaném. V roce 1951 se stává administrátorem farností ve Vraném a Peruci, kde působí šest let. Odtud byl v roce 1957 poslán jako farář do Mcel a obětavě zde sloužil dalších 47 let. Pro svou vynikající kněžskou práci byl jmenován čestným kanovníkem Katedrální kapituly u sv. Štěpána v Litoměřicích. V roce 2004 odešel na vlastní žádost z aktivní služby do Kněžského domova ve Staré Boleslavi.

Se zesnulým se rozloučíme 15. července v 15.00 hodin ve farním kostele sv. Václava ve Mcelích. Poté budou jeho ostatky uloženy do hrobu na místním hřbitově.

 

Soubory ke stažení

Autor článku: Jana Michálková
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou