Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Začíná vycházet nový časopis pro seniory 'STROM barvy života

Datum publikace16. 7. 2010, 10.45
TiskTisk

Cyrilometodějská pouť na Velehradě se stala místem, kde si mohli čtenáři poprvé prolistovat nový křesťanský časopis pro seniory. Periodikum dostalo název 'STROM barvy života' a je obsahově zaměřený především na čtenáře zralého věku.

Olomouc: 'Mohlo by se zdát, že v době elektronických médií je pošetilé vydávat časopis tištěný na papíře. Přesto si myslíme, že je lepší vzít si do rukou na dotek příjemný a lehký časopis a číst si v křesle, na lavičce nebo na zahrádce, než vzít do náruče počítač a chtít dělat totéž,' obhajují myšlenku vydávat nový časopis jeho tvůrci, kteří se rekrutovali z Centra pro rodinu při olomouckém arcibiskupství.

A proč křesťanský časopis? Protože náš národ i Evropa vyrostli na křesťanském základě a hodnotách a tyto hodnoty mají trvalou platnost i dnes. Časopis STROM barvy života nechce být ani odbornou duchovní revue ani  konkurencí nějakého jiného křesťanského periodika.

Chce být křesťansky orientovaným časopisem, kde si každý pro sebe najde něco zajímavého ke čtení. Ať už je to rozhovor s osobností duchovního, společenského, kulturního nebo politického života, zamyšlení nad aktuálními tématy, výjimečnými věcmi, ale i nad všedními, dále články o dětech a vnoučatech, o vztazích mezi lidmi, o tom, jak prožívat aktivně zralý věk či jak si udržovat fyzickou i duševní svěžest.

Projdeme se společně po známých i méně známých poutních místech Čech a Moravy, podíváme se, co je nového v zahradě, truhlíku či květináči, a zeptáme se odborníka, co dělat v problémech, které nám někdy život připraví či jak jim předcházet.

Nezapomeneme na vašeho domácího mazlíčka a nabídneme něco dobrého pro všední i sváteční stůl. A k tomu jako třešnička na dortu nějaké životní moudro, přísloví, pranostika, křížovka a trochu humoru, který je kořením života a neměl by nikdy chybět. To a mnohé další bude ke čtení a zamyšlení v novém časopise STROM barvy života.

Časopis bude vycházet jako dvouměsíčník. Cena ročního předplatného je 234 Kč i s poštovným a balným. Jedno číslo vyjde čtenáře na 39 Kč. Objednat si jej můžete poštou, telefonicky či e-mailem na adrese redakce:

Nakladatelství Strom

Střední Novosadská 4

779 00 Olomouc

tel.: 775 705 350

e-mail: redakce@casopisstrom.cz   

http://www.casopisstrom.cz

 

Úryvek z rozhovoru s pražským arcibiskupem Dominikem Dukou najdete zde.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou