Lupa
Obsah Obsah
Portál

Mladí křesťané tráví prázdniny na ENTERcampu u Prachatic

Datum publikace21. 7. 2010, 10.30
TiskTisk

V těchto dnech (18. - 25. 7. 2010) probíhá již druhý ročník letního tábora ENTERcamp, který je určen mladým křesťanům, kteří chtějí prožít jeden prázdninový týden se svými vrstevníky a prohloubit svůj vztah k Bohu. Akce se koná v malé vesničce na Prachaticku, v jihočeské Ktiši.

Ktiš: Obec ožila v neděli 18. července příjezdem přibližně stovky mladých účastníků tohoto křesťanského tábora, který pořádá zdejší Diecézní centrum života mládeže a občanské sdružení Most – České Budějovice. Navzdory zamračenému počasí se během odpoledne objevilo ve farní zahradě s krásným výhledem na šumavské panorama přes 60 stanů, ve kterých budou účastníci celý týden bydlet.

Celotýdenní program nabízí přednášky a katecheze na aktuální témata křesťanství a života církve. Pořadatelé připravili řadu workshopů a diskusí s odborníky a zajímavými hosty.

Hlavní vedoucí a  ředitel Diecézního centra mládeže v Českých Budějovicích P. Roman Dvořák na úvod říká: 'Jako organizátor bych si přál, aby náš program byl kvalitní po obsahové i technické stránce, a jako kněz očekávám, že budeme mít výjimečnou příležitost zažít společně Boží přítomnost.' Nedílnou součástí denních aktivit jsou pravidelné bohoslužby, modlitby, sportovní hry a společná práce.

O klidný průběh ENTERcampu se stará kolem 50 členů přípravného týmů, který má na starost chod  kuchyně, zdravotní službu, dopravu, hudební doprovod, technické zázemí a workshopy. Mezi vedoucími je devět mladých kněží a s duchovním doprovázením jim pomáhají čtyři bohoslovci z českobudějovické diecéze. 

 

Václav Ettler

Autor článku: Mgr. Pavel Ambrož
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou