Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše Katolický týdeník č. 30/2010

Datum publikace21. 7. 2010, 18.30
TiskTisk

Haiti – chudý ostrovní stát stižený v lednu ničivým zemětřesením se dostal opět do středu zájmu domácího i zahraničního zpravodajství KT. Z Haiti se vrátili pracovníci Charity, kteří informují o průběhu pomoci a o situaci v jednom z nejchudších států světa. 

Praha: V rubrice Z domova se lze dočíst, jak vypadá misijní brigáda v západních Čechách, a zahraničí přibližuje kontroverzní ruskou výstavu Zakázané umění či zpřísnění pravidel pro postup v případech pedofilie. Zaznamenán byl odjezd další Pragovky vybavené tentokrát vrtnou soupravou na pomoc lidem ve farnosti Baie de Henne na Haiti.

Tematická dvoustrana je tentokrát věnována neplodnosti i morálním těžkostem a nejasnostem v oblasti její léčby i tzv. asistované reprodukce.

Kulturní rubrika nabízí recenzi s titulkem Povedená zábava s trochou morality. Týká se posledního dílu animovaného filmu Shrek. KT navštívil Lanškroun a domovskou farnost známého kněze P. Zbigniewa Czendlika.

KT přináší také další díl letního čtení na pokračování. Součástí čísla je příloha Perspektivy. Redakce KT si dovoluje upozornit čtenáře, kteří ještě nemají KT předplacený, že právě v létě mají v nabídce k předplatnému dvě zajímavá DVD zdarma.

 

Příště se dočtete: Antonín Ludvík Stříž – kněz ve službě knihy; Single Man – film o jiné lásce; přílohy: Doma a TV program; Hlasujte v anketě na www.katyd.cz: Setkali jste se ve svém okolí s problematikou neplodnosti?

 

Jak předplatit Katolický týdeník?

Objednávky jednotlivců (i hromadné) přijímá: Mediaservis s.r.o., Vídeňská 995/63; 639 63 Brno

tel.: 541 233 232, fax: 541 616 160, e-mail: predplatne@mediaservis.cz

Hromadné objednávky farností přijímá: Karmelitánské nakladatelství, s.r.o., Kolejní 4, 160 00 Praha 6

tel.: 220 181 715, fax: 224 316 160

 

Kontakt a více informací:

Katolický týdeník

Londýnská 44

120 00 Praha 2

tel.: 224 250 395

e-mail: sekretariat@katyd.cz

www.katyd.cz

 

 

Jiří Macháně, redakce KT

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou